Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap en dichtbij jezelf blijven. Hoe doe je dat nou? We hebben er allemaal weleens over gehoord: Persoonlijk leiderschap en in je eigen kracht gaan staan. Voor jezelf opkomen enzovoorts. Voor mij persoonlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je dit nou?

Daarnaast gebeuren er vaak dingen op je werk of in je omgeving, je gezin, in de wereld etcetera waardoor het erg lastig is om je niet te laten meeslepen door de dagelijkse dingen. Hoe blijf je in deze drukke, chaotische wereld dichtbij jezelf en zorg je er ook nog eens voor dat je blij wordt van wat je doet?

Hieronder beschrijf ik een aantal must have die bijdragen aan het nemen van persoonlijk leiderschap zodat jij de regie hebt over jezelf, over je eigen leven. Ook al gebeurt er nog zoveel waar jij je druk om maakt. Juist dan. Want waar jij je druk om maakt vertelt veel over jezelf, over de pijnen die bij jou omarmt morgen worden. In liefde mogen worden gedragen. 

 

 

 ♥ Stop met aanpassen zodat anderen tevreden zijn♥

Hoe hard jij je best ook doet, je zal een ander nooit tevreden kunnen stellen. Want het is niet jouw taak dat een ander zich goed voelt. De ander heeft zijn eigen ervaringen, struggles, en pijnen die hij bij zich draagt. Dit kan je niet voor een ander oplossen en het is uitputtent en slopend om hier constant mee bezig te zijn. 

Daarnaast: Vaak willen we dat een ander tevreden over ons is omdat we dit niet bij ons zelf willen zoeken. Alles wat je bij een ander zoekt of verlangt zit immers in jezelf. We leggen de verantwoordelijkheid over hoe wij ons voelen vaak bij de ander. Waardoor wij volgers zijn van andermans leiderschap en niet onze persoonlijke leiderschap. 

De leegte of het goed genoeg willen doen willen wij vaak vullen met de goedkeuring van een ander. We willen dit vaak niet zelf voelen of verantwoordelijkheid voor nemen omdat we hiermee te veel geconfronteerd worden met wat er diep van binnen bij ons speelt. De verantwoording bij een ander leggen lijkt hierdoor vaak makkelijker. Maar eigenlijk zit jij jezelf hierdoor in de weg en belemmer jij je eigen groei: Jouw kracht is niet voelbaar omdat je hier niet bij durft te komen en je denkt dat je keihard je best moet doen om iets waard te zijn.

Best gek of confronterend toch als je dit zo leest?

 

♥ Ga in je eigen kracht staan♥ 

Hoe vaak doe je iets waarvan je het eigenlijk niet wil of leuk vindt? Maar hoopt dat iemand je hierdoor ziet of ziet hoe sterk of goed je bent? Waardoor je hoopt dat het nu wel leuk wordt op je werk of in je gezin? 

Eigenlijk is dit gewoon wegrennen van jezelf. De pijn die een situatie met je doet niet durven voelen waardoor je dit zo snel mogelijk op wil lossen en de pijn weer wegstopt. Hierdoor ben je constant bezig met anderen en niet met jezelf. Jouw eigen power ontken je hiermee, geloof je niet of sta je niet eens bij stil. Heel logisch ook als je altijd gewend bent geweest om altijd maar te doen wat anderen van je willen of verlangen. 

Persoonlijk leiderschap is echt in je eigen kracht gaan staan. Beslissingen nemen en keuzes maken die misschien niet altijd positief worden beantwoord maar waar jij uiteindelijk of misschien meteen al meer energie van krijgt. Misschien wordt je eerst geraakt in je eigen pijn en mag je deze helemaal doorvoelen en doorheen gaan. In  mijn e-book lees je hoe je dit precies kan doen. Koop hem hier (klein prijsje, voor iedereen toegankelijk). 

Dus zeg wat vaker NEE als je iets niet wil en wat vaker JA als je het eigenlijk heel graag wil. Als het bij je past en toevoegt aan jouw persoonlijke groei, persoonlijke leiderschap. 

 

 

♥ Omring je met mensen die jou willen zien groeien♥

Omring je met mensen die jou willen zien groeien, niet met mensen die jou constant vertellen wat je moet doen, over anderen praten of alleen maar negatief praten. Dit kost je alleen maar energie en draagt niks bij aan jouw positiviteit, aan jouw groei en blijdschap. Sterker nog dit kost je alleen maar energie waardoor je, voordat je het weet een halve dag besteed hebt aan de negativiteit van een ander, terwijl je deze ook had kunnen besteden aan iets waar je wel energie van krijgt, wat wel bijdraagt aan een postief zelfbeeld. 

.♥ Accepteer dat jouw pijnen erbij horen ♥

Accepteer dat jouw pijnen erbij horen, zodra je voor jezelf kiest, zodra je ervoor kiest leiderschap te nemen voor jouw persoonlijke groei. Tot nu toe heb je dit wegestopt of ben je ervoor weggerend. Maar jij mag jouw pijnen helemaal voelen, sterker nog, jij mag deze in liefde ontvangen en ervoor zorgen. Ze zijn namelijk jouw kindje. De pijnen die jij nu ervaart komen vaak voort uit de pijn die jij vroeger ervaren hebt of wat jou als kind is aangedaan. Door de pesters, door je ouders, door vrienden of door wie dan ook. En zonder anderen de schuld te geven, mag jij hier zelf heel lief voor zijn.

In zachtheid jezelf de liefde geven die je toen gemist hebt. De veiligheid geven die je toen gemist hebt. Dit zodat jij jezelf steeds sterker en krachtiger gaat voelen. Ik kan me voorstellen dat dit nieuw voor je kan zijn om op deze manier naar dingen te kijken. In mijn e-book lees je hier meer over en ga ik er ook dieper op in. Gun jezelf de stap om in je eigen kracht te gaan staan.

Alles wat ik schrijf, schrijf ik uit ervaring. Omdat ik zelf van heel ver kom en diepe dalen heb gekend, weet ik hoe het is om jezelf niet op waarde te schatten en geen persoonlijk leiderschap te nemen. Door met mezelf aan de slag te gaan sta ik nu wel in mijn eigen kracht. Mijn persoonlijke verhaal lees je hier.

Dit verhaal heb ik geschreven ter inspiratie, dat hoever of hoe diep je nu ook zit dit niet betekent dat het voor altijd is. En dat jij zelf de power hebt om jouw leven te leven die jij wil. Je hoeft niet meer te geloven dat het niet voor jou is weggelegd. Want ook dit zijn enkel smoesjes om niet met jezelf aan de slag te gaan en je weg te houden bij zelfliefde.

En daarmee jouw persoonlijke leiderschap. 

Wil je hier dieper op in gaan? Wil je echt voor jezelf gaan en kiezen voor jouw geluk? Door je schuldgevoel, pijn en schaamte heen? Maar wel op een zachte manier en stap voor stap. Koop hier mijn e-book.

Of boek een holistisch consult, reikihealing of healingmassage bij mij in de praktijk in Velserbroek. Dit kunnen gewoon losse sessies of een traject zijn. Net waar jouw behoeftes liggen. Neem even contact met mij op via dit contactformulier.

Het contactformulier kan je gebruiken voor vragen of om een afspraak te maken. Ik wil ook vrijblijvend even met je meedenken als je ergens tegenaan loopt/ vastloopt. Mijn expertise is heel breed en de oorsprong van jouw klacht heeft vaak te maken met zelfliefde, niet goed genoeg voelen etc…..

Voel je welkom bij mij en weet dat je op dit moment al helemaal goed bent zoals je bent. Ook al voelt dat even niet zo.

 

 

Liefs Janneke

P.s Voel je vrij om mij te volgen op instagram of een verzoek te sturen op facebook.