Hoe kom ik van mijn hoofdpijn af?

Dit was ook het eerste dat ik dacht toen ik weer die hoofdpijn voelde en ik daar eigenlijk helemaal geen zin in had.

Drukke week

Mijn week was druk, veel gebeurt, veel indrukken, mooie dingen. Dingen waar ik echt door geraakt was en eigenlijk voor wilde weglopen.

Menstruatiepijn

Vandaag voelde ik intense menstruatie pijn en wilde eigenlijk mijn huis opruimen, aan de studie en wat dingen voor mijn bedrijf doen. Allemaal stemmen in mijn hoofd die wat vonden van die menstruatie pijn. En vooral dat deze zo snel mogelijk maar weg moest, want ik heb hier geen zin in.

Mezelf een relaxed momentje gunnen

Oke toen ben ik gewoon rustig gaan ademen. Heb ik mezelf uitgekleed, en ben in bad gaan zitten. Ik voelde mijn ademhaling en ik voelde de pijn. Ik legde mijn hand op mijn onderbuik terwijl ik het warme water op mijn huid voelde en bleef doorademen.

Volledige aandacht voor mijn hoofdpijn en focus op mijn ademhaling.

Toen voelde ik hoofdpijn. Ook daar vond ik van alles van en bedacht allemaal oplossingen en verklaringen en toen liet ik dat los. Het maakt niet uit waardoor het komt, het is er gewoon. Het hoeft niet weg, het heeft wel mijn volledige aandacht nodig en zo kreeg mijn hoofdpijn mijn volledige aandacht. Terwijl ik doorademde in dat lekkere warme bad dat ik mezelf gunde, met wat heerlijke badolie erin, verdween mijn menstruatiepijn en mijn hoofdpijn als vanzelf.

Van hoofdpijn en stress naar hoofdpijn weg en helemaal relaxed.

De rust die ik ervaarde en het genieten van dat moment was hemels. Geen hoofdpijn meer.

Zelfzorg en zelfliefde

En nu ga ik lekker water drinken en mijn aandacht geven aan dingen die ik leuk vind. Want ja een klacht komt niet als alleen, er zijn vaak meerdere oorzaken die 1 klacht naar voren brengen. Die jou volledige aandacht mogen.

Zelfliefde en zelfcare, maar dan ook echt bewust zijn en bij alle pijntjes blijven…….

 

Lang verhaal kort: er is niet 1 oorzaak voor een “klacht”, het gaat om het totaalplaatje.🧡

Wil je meer lezen over hoe je in je eigen lichaam tot rust komt, schaf dan de guide voor meer ontspanning en rust aan zodat je leert voelen waar jouw pijntjes zitten en hoe je dichter bij jezelf komt.

Want het is ook superlastig om in je drukke leven tijd te nemen voor jezelf en jezelf dit ook echt te gunnen. Maar hoe meer je dit probeert en ook doet, hoe rustiger het wordt. Stap voor stap.