Sander en ik

 

Oprecht met elkaar verbinden in jouw relatie vanuit zelfliefde.
En waarom is dit zo belangrijk? Omdat je anders alleen maar leegt en pijnen in jezelf vult. Je stelt de ander verantwoordelijk voor jouw geluk en ook jouw ongeluk. Is dat helemaal eerlijk? En sta je dan ook daadwerkelijk in jouw kracht?
Hoe kan je in een relatie echt ontvangen en geven vanuit liefde? En waarom we een onze partner vaak de schuld geven van de slechte relatie.
Sander, mijn verloofde en vader van mijn jongste zoon Jace (2017) ik zijn een tijdje uit elkaar geweest. Ook wisten we tijdens deze periode dat we elkaars grote liefde zijn, dat wij samen hoorden te zijn.

Elkaars grote liefde wat ook veel emoties meebrengt.

Sander en ik voelen elkaar als geen ander. Snappen elkaar, helpen elkaar en vinden elkaar heel erg lief.
Wij zijn beide gevuld met veel levenslessen waardoor we soms vanuit onze pijnen en trauma kunnen reageren. Wij kennen elkaar, kijken hierdoor heen, weten waar het vandaan komt. Alles is bespreekbaar. Als één van ons  zich afgewezen voelt en van daaruit reageert is het logisch en dat snappen we van elkaar. Schrikken hier niet zo snel van en veroordelen elkaar hier niet om. En als we dit wel doen wordt snel duidelijk dat we reageren vanuit ons kind pijn in plaats van de volwassenen die we nu zijn!

We stellen elkaar gerust

We stellen elkaar gerust. Geven en ontvangen. Zorgen voor ons eigen elkaars veilige basis. Zijn een basis voor ons mooie gezin.
We zijn dichter bij elkaar dan voorheen. Waarin we (althans ik) vanuit overlevingsstand bij elkaar waren. In de hoop dat hij mij de liefde kon geven waar ik zo naar verlangde.

Het pad van zelfliefde

Ik heb het pad van zelfliefde mogen doormaken en doorstaan. Waardoor ik niet van hem verlang van mij te houden. Maar dit wel in alle openheid en liefde kan ontvangen. Ik was zo op zoek, in gevecht en veel in gevecht.

Ontvangen in echte liefde

Een tijd geleden besloten we dat wij weer samen wilde zijn en nu gaan we weer verder in liefde. Echte liefde. Omdat ik nu ook kan ontvangen, echt ontvangen. Openstaan voor zijn pure, warme echte liefde.
Wat een andere liefde is dit!
Mocht je ook merken dat je veel verlangt van je partner en je boos en verdrietig wordt en hem veel de schuld geeft ga eerst dan even na waar je naar verlangt, durf te voelen wat er bij jou speelt waardoor jij straks weer in liefde kan ontvangen. Om eerst dichtbij jezelf te komen heb ik een handig e-boekje gemaakt waar oefeningen en inspiratie in staat die jou handvatten geeft om zachter naar jezelf te kijken en je kan hem ook gebruiken met de gedachten dat jij het waard bent om te ontvangen in liefde en ook te geven in liefde in jullie relatie.
Mocht je graag samen in therapie willen in mijn praktijk dan zijn jullie van harte welkom. Samen laten we de liefde weer opbloeien, als jullie voelen dat deze er nog is en voor elkaar willen gaan. Stuur mij even een berichtje op jannekebulens@ruimteenrust.com
Liefs Janneke