Je echte thuis is in je hart. Vaak zoeken we een invulling zoals werk, sociaal leven, misschien een huis, auto, gezinsleven, slank lichaam, sporten etc om onszelf waardig te voelen. Om te voelen dat ons leven zin heeft. Ook zoeken we naar iets wat ons misschien een kort gevoel van blijheid en vreugde geeft. 

Een compliment van een ander, een nieuw kledingstuk of die mooie nieuwe auto. 

Waar we eigenlijk naar op zoek zijn is ons veilig en geliefd voelen. En vaak geven we die verantwoordelijkheid weg. Willen we dat een ander of iets ervoor zorgt dat we gelukkiger zijn, dat we erbij horen etc. Dit kost best veel moeite, om constant op zoek te zijn. Constant je best te doen om dat stukje geluk te vinden, constant bezig te zijn met anderen. Behalve met jezelf. 

**.Want door dicht bij jezelf te blijven zul je tevreden zijn met wat je nu hebt. En ook kiezen voor dingen die jij leuk vindt om te doen en niet zodat een ander jou leuk en aardig vindt. Je kan overal voor kiezen. Het is jouw leven, jouw geluk…. Alle maar dit, maar dat, zijn bedachte verzinsels in jouw hoofd omdat je bang bent voor het onbekende. Omdat je niet weet wat er gaat gebeuren als je echt voor jezelf kiest. 

Maar door echt bij je hart te blijven en de rust en stilte en daardoor ook de bevestiging van dat je helemaal goed bent zoals je bent in jezelf te voelen heb je niet constant bevestiging nodig van anderen. Want jij bent er altijd, overal en je kan altijd op jezelf terugvallen, in welke gebeurtenis of plek dan ook. 

Maar hoe doe je dat nou, voelen wat er in jouw hart gebeurt? Voelen wat goed is voor jou? Ga ergens rustig zitten met je ogen dicht. Adem een paar keer bewust in en uit en focus je op je ademhaling. Op een relaxte manier. En terwijl je dit doet leg jij je hand op je hartgebied. Dat is net boven je borsten(kas). Terwijl je inademt door je hartgebied naar je onderbuik en herhaal dit een paar keer. Je zult het weer voelen stromen en je steeds liefdevoller en ontspannen voelen. En dit door simpelweg met jezelf bezig te zijn. Met jouw hart, jouw verlangen en jouw zijn. 

Meer simpele oefeningen en inspirerende teksten vind je in mijn mooie e-book: Guide voor meer rust en ontspanning in jouw leven.

Tips om je thuis te voelen in jouw hart, jouw lijf:

*Knuffel je partner/kind/moeder terwijl je helemaal aanwezig bent. Laat de gedachten aan het avond eten of hoe je eruit ziet maar helemaal los en geniet intens van deze bewuste knuffel.

*Wandel in de natuur en terwijl je dit doet, voel je lichaam en voel wat daar gebeurd. Zonder het te willen verhelpen of om iets te veranderen: Je bent helemaal goed zoals je bent. Voel die stappen, de rust en je ademhaling. 

*Blijf niet hangen in het verleden. Je kan helemaal niks aan het verleden veranderen, wel bepaal jij hoe je toekomst eruit ziet. Waar kies jij voor? 

*Stop met het pleasen van anderen of hopen dat iemand je leuk vindt. Je bent al leuk genoeg, daar hoef je niet je best voor te doen. Alleen maar zijn. Dus stop met een neppe versie van jezelf neerzetten. Dat is alleen maar slopend. 

Focus je op wat je WEL wil. En have fun, zoveel mogelijk. Stop met het bedenken van smoesjes waarom je niet lol zou hebben en je leven zou leiden zoals jij dit wil. 

Surround yourself met positieve mensen die het beste met jou voor hebben en jou niet willen veranderen. 

Er zijn nog zoveel tips en die je kunt inzetten om dichterbij jezelf te blijven en je hart als jouw huis en plek te ervaren. 

Mocht je hier dieper op in willen gaan gebruik dan dit contactformulier voor het maken van een afspraak bij mij. Ik ben gevestigd in Velserbroek.

Ik geef onder andere:

* Energiebehandelingen (kan ook op afstand)

* Holistische consulten.

* Massages

* Ademhalingsessies.

 

Door mijn gevoeligheid komen we al snel bij jouw pijnpunt en wat we bij jou kunnen aanraken zodat je sneller bij je hart komt, je meer ontspannen voelt en je zelfvertrouwen versterkt. 

 

Liefs Janneke

 

Jannekebulens@ruimteenrust.com