Jezelf zijn door te durven voelen.

Jezelf zijn door te durven voelen. Hoe moet dat nou? Vaak zitten we de hele dag in ons hoofd, maken wij ons zorgen, vinden we van alles van onszelf, zijn we onzeker of jaloers op anderen. Alleen deze energie is niet helpend voor jou. Want alles waar jij je mee bezig houdt kost of geeft energie. En als je even stil staat bij waar jij jouw tijd, energie of aandacht aan geeft. Is dit dan helpend voor jou? Of merk je dat het jou energie kost?

Ben je bezig vanuit jouw kracht, jouw power en kan je dit voelen? Of verlang je van de ander dat die jouw bevestiging geeft? Kort gezegd. Sta jij in jouw kracht als volwassen vrouw of is het jouw innerlijke kind die gevoed wil worden en om aandacht vraag? Wil je meer weten of het innerlijke kind en het helen daarvan, die kan je hier lezen: helen innerlijk kind

Voelen: van jongs af aan onderdrukken we dit al. 

Van jongs af aan wordt ons geleerd dat we niet mogen voelen, of dat emoties niet zijn om te laten zien. We willen graag iets aan de buitenwereld laten zien als ouders en als onze kinderen niet in dat plaatje passen of we willen laten zien aan de buren, schoolmoeders, familie of wie dan ook dat we het aan kunnen en goed voor elkaar hebben dan bestaat de kans dat we geen blikken of commentaar of oordeel willen als onze kinderen boos zijn of huilen, want dan luisteren onze kinderen niet of hebben we onze kinderen niet onder controle. Terwijl kinderen vaak gewoon een emotie laten zien die op dat moment gevoeld wordt. Maar dit dus meteen door volwassenen wordt gedempt of onderdrukt waardoor kinderen en later als volwassenen denkt dat het zwak is om gevoelens of emoties te tonen. Om uit te spreken wat je echt denkt. Wij hebben geleerd ons aan te passen. 

Onderdrukken van gevoelens en emoties. 

Alleen hierdoor onderdrukken wij onze gevoelens en weten we niet eens hoe dat is, hoe we moeten voelen. Terwijl hier juist onze kracht ligt. We zijn zo bezig in ons hoofd, onze gedachten en al bij de volgende stap dat we niet stilstaan bij wat onze beslissingen of het leven met ons doet. Omdat we denken dat voelen en emoties voor zwakkelingen of misschien wel zweverig is. Maar eigenlijk is het zo, dat je het hartstikke spannend vind om te voelen. Bang voor wat er naar boven komt, bang dat je in een depressie beland, bang voor het onbekende. Maar wat we vergeten is dat al onze gevoelens en emoties opgeslagen liggen in ons lichaam en we onze keuzes maken gebasseerd op het niet willen voelen. Dus veelal uit angst. Het aardig of sterk gevonden willen worden. Het goed genoeg gevonden willen worden. Alleen ligt juist het antwoord, de kracht, de power bij het WEL durven voelen. En dan echt voelen. Dus bewust in je lichaam zijn en hier de tijd voor nemen.

Alleen al door je bewust te zijn van je ademhaling of een bewustwording van het gevoel in je tenen naar boven tot aan je kruin en elk lichaamsdeel bewust te voelen helpt je hiermee. Mocht je hier meer hulp bij willen dan kan je terecht in mijn praktijk, check hier mijn aanbod

 

Door te voelen laat je vanzelf je ballast en trauma los.

Dit klinkt heel simpel he. Dat is het niet hoor. Maar vaak zit trauma over angst voor tekort doen, of het goed willen doen, angst voor afwijzing enzovoorts heel erg in de weg om jezelf te kunnen zijn. Waardoor je niet het leven leidt dat je zou willen leiden. Maar het leven leidt wat nu veilig voelt voor jou. Waar je controle over hebt. Wat je gewend bent ook al ben je niet happy, heb je een depressie. Je kent dit wel en het is wel veilig. Om echt in je kracht te gaan komen mag je helemaal losgekoppeld worden van meningen en verwachtingen van anderen. Van je eigen negatieve overtuigingen over jezelf. Van je ballast die je meedraagt van vroeger. En dit kan je in mijn belevenis alleen bereiken als je echt jezelf durft te zijn. Als je echt durft te voelen en als je echt de verantwoordelijkheid neemt over je eigen leven.

Zo heb ik het gedaan en doe ik het nog steeds. Zelf heb ik een pittig lot gehad. Mijn verhaal lees je hier 

Dank je wel voor het leven van mijn blog en hopelijk heb je er wat aan. En ga jij nu voelen. Mocht jij hulp nodig hebben hoe je dit doet. Plan dan even een afspraak bij mij in voor in mijn praktijk of tussen de paarden en we gaan voelen enje hoeft alleen  jezelf te zijn. That’s it. Want van daaruit komt er Ruimte en Rust in jouw leven.

Hoef je niet meer aan andersmans verwachtingen te voldoen en kan jij keuzes maken die goed zijn voor jou en je eventuele gezin.

Als jij merkt dat je moeite hebt met het aangeven van grenzen dan heb ik daar een online training voor, deze kan je volledig op je eigen tempo doen en hier leer je ook weer voelen, dus sluit mooi aan op deze blog. Link naar de training vind je hier 

Superleuk als je een berichtje achterlaat onder deze blog. Ik reageer altijd binnen 24 uur.

Liefs Janneke