Waarom is het helen van mijn innerlijk kind zo belangrijk?

Waarom is het helen van mijn innerlijk kind zo belangrijk zul je misschien denken. Of je hebt er al veel over gelezen en gehoord en wil er meer over weten. Innerlijk kind helen staat gelijk aan innerlijk leiderschap. Ik kan mijn beleving en ervaring met jou delen over dit mooie en toch vaak vergeten onderwerp in ons groeiproces als mens. In het proces om trauma te verwerken. In het proces om echt in onze eigen kracht te gaan staan als vrouw. Om ons plek in te nemen. Waardoor we steeds meer vanuit liefde voor onszelf en vanuit onze kracht, onze talenten, innerlijk leiderschap echt kunnen voelen en kunnen gaan leven. Niet meer willen voldoen aan verwachtingen van anderen. Maar vertrouwen op onze eigen keuzes, beslissingen en dat onze aanwezigheid goed en fijn is. Wat een ander daar ook van denkt of vindt. Want daar gaat het niet om. Het gaat erom dat je dit zelf kan voelen en zijn. 

Als kind wilde we alleen maar veilig zijn en dat er van ons gehouden werd. 

Als kind wilde we alleen maar veilig zijn en dat er van ons gehouden werd. We hadden zo onze talenten en hielden geen rekening met verwachtingen of dat iemand het niet goed of raar vond als we boos waren of huilde. Dit was onze primaire behoefte om te uiten als we dit voelde. Als we verdriet voelde of als we boos werden als ons speelgoed afgepakt werd. Al snel werd dit afgeleerd. Je MOET leren delen, je MOET je gedragen, je MOET beleeft zijn enzovoorts. Er was geen ruimte voor boosheid of verdriet. Je kreeg straf of werd getroost en gesust. Met de bedoeling dat de emotie zou stoppen. Dit was niet fijn en al snel besloot jij je aan te passen zodat je ouders, juf of welke volwassenen dan ook niet boos op je werd en je goed genoeg vond zoals je was. 

Strenge ouders of mishandeling tijdens jouw jeugd. 

Als je strenge ouders had of misschien zelfs wel geestelijk of lichamelijk werd mishandeld is jouw gewenning tot aanpassing om te kunnen overleven natuurlijk nog dieper geworteld. Jij moest als kind vluchten voor een pak slag of extreme negativiteit. Je wilde dat er van je gehouden werd en dat het veilig was. Dit was de situatie niet, dus extreme aanpassing was nodig. Zelfs dan was het niet goed genoeg. Wat je ook deed of liet zien, het was nooit goed. 

Volwassen vrouw

Als dit innerlijke kind  in jou nog niet de liefde en aandacht heeft gekregen waar ze vroeger zo naar verlangde blijft ze daar naar op zoek. Blijft ze zich aanpassen en verlangen van anderen dat ze gezien of gehoord wordt. Dit kan door overdreven aandacht te vragen of boos te worden als gevaar (lees afwijzing, niet goed genoeg voelen etc) om de hoek komt kijken of door zich terug te trekken en niks te zeggen. Uit angst voor afwijzing, onveiligheid of woede en mishandeling van de ander. Alleen klopt het nu niet meer. Nu ben jij een volwassen vrouw en sterk genoeg om niet meer te vluchten in/voor  situaties die je angst of spanning geven (innerlijk kind dat geraakt wordt). Maar om hierin keuzes te maken die goed zijn voor jou. Een keuze kan ook zijn om de situatie te accepteren, maar dan wel vanuit kracht en niet vanuit angst 

Wil jij ook leiderschap nemen over je eigen leven, niet jouw trauma en pijnen uit het verleden de baas laten spelen over jou. Maar in je eigen kracht gaan staan. En hierdoor kan reageren vanuit kracht en voelen hoe lief, zacht en sterk je eigenlijk bent. Dan ben je van harte welkom om mijn online cursus te kopen. Je hebt levenslang toegang en kan het op je eigen tempo volgen. De link om de cursus te kopen vind je hier.  Deze cursus gaat dieper in op het helen van je innerlijke kind, waardoor jij nu keuzes kan maken als volwassen vrouw. Vanuit jouw kracht. Deze cursus kan je vanuit thuis doen met krachtige inspiratie, tekst en dit kan je meteen toepassen in het dagelijkse leven. 

Superleuk dat je mijn blog hebt gelezen en ik hoop dat ik je kan helpen door middel van de cursus: 

 

Wil je meer inspiratie opdoen en meer blogs van mij lezen dan kan dat natuurlijk ook, superleuk en welkom, ik hoop dat ik je kan inspireren en je bent altijd welkom om een berichtje achter te laten. Alles wat ik schrijf haal ik uit mijn levens ervaringen, groei processen en die deel ik graag met je. Lees mijn blogs hier.

Wil je liever een afspraak maken of meer weten over mijn aanbod? En hoe ik jou kan helpen? Dan wil ik je uitnodigen om naar mijn aanbodpagina te gaan.

Die vind je hier. 

 

 

 

 

Superleuk dat je mijn blog hebt gelezen en ik hoop dat ik je ermee kon inspireren. 

Je bent van harte welkom om een reactie achter te laten. 

Liefs Janneke