De laatse weken zijn de kilo’s er weer bij gekomen. Je wil graag weer afvallen en je zoekt naar diëten en tips om af te vallen. Ook weet je dat je dit al zo vaak hebt geprobeerd en herken je hoe streng je doet en het een soort van strijd en moeten wordt. Waardoor je hier constant de hele dag mee bezig bent.

Dit was voor mij super herkenbaar. Constant was ik bezig met eten, afvallen, vreetbuien, noem het maar op. Dit was jaren lang zo. Tot ik besefte dat dit geen blijvende manier was om blij te zijn met mijn lichaam. Hieronder lees je 3 tips die ik heb toegepast waardoor jij in rust en zonder stress bezig ben met jouw lichaam en het afvallen als vanzelf gaat en geen obsessie meer is.  

 3 simpele tips die jij kunt toepassen die jij kunt toepassen als jij nu echt wil afvallen. 

 Tip 1: Vertel jezelf een ander verhaal over jezelf

 Huh, wat heeft dit nou te maken met afvallen zul je misschien denken? Maar als jij jezelf constant vertelt dat een het je toch niet lukt, of dat je het verdient hebt om iets te snoepen, of dat het nu echt de laatste keer is dat jij je volpropt en morgen echt gaat beginnen. Dan blijf je eigenlijk aan de oppervlakte.

Wat zit eronder? Waarom vertel jij jezelf dit? Welke gebeurtenis of welk stemmetje van je ouders of een leraar of een vriendin zit er op dat moment in jouw hoofd die jou vertelt dat jij het niet waard bent om gezond te zijn, of een prachtig mooi lichaam te hebben of dat je al zoveel hebt geprobeerd en je het maar moet accepteren.

Wat zit hieronder dat jij jezelf dit vertelt? Meestal is dit angst. De angst voor niet goed genoeg zijn, de angst om gezien te worden en daarna weer afgewezen te worden. De angst om echt jezelf te kunnen zijn. Want wat gebeurt er dan? Wat gebeurt er als jij echt gaat leven hoe jij wil leven. Als jij de stemmetjes en de angst niet meer serieus neemt. Dus eerst ontdekken wat er achter de stemmetjes zit die jou vertellen dat je weer iets in je mond moet stoppen…

Nu je weet hoe negatief je tegen jezelf praat of over jezelf tegen anderen kan je dit dus ook omdraaien en positieve dingen over jezelf vertellen waardoor je dit ook gaat geloven over jezelf en jouw leven zal veranderen. 

Dus wanneer jij jezelf betrapt op negatieve gedachten draai deze gedachten in liefde om: 

Voorbeeld: Ik ben dik dus ik zal geen fijne relatie hebben naar Ik heb een heerlijk lichaam en ben het waard om een liefdevolle relatie te hebben. Of  Ik heb een heerlijk lichaam en kijk ernaar uit een fijne relatie te hebben. 

Ik schaam mij dood omdat ik zo dik ben naar Ik voel mij goed over mijzelf en heb een heerlijk lichaam. Ik hou van bewegen, ik hou van mezelf enzovoorts. Dus elke keer als jij merkt dat je negatief denkt of praat over jezelf, draai deze zin of gedachten dan om in een positieve die werkt voor jou. Zodat er een heel ander verhaal over jezelf ontstaat en jij je steeds zekerder voelt. Omdat jij ook gaat geloven hoe geweldig en liefdevol en supermooi je bent!

De kracht zit in jou, onthoud dat, ook als je het nu nog niet gelooft. 

 

 Tip 2: Vergelijk jezelf nooit met anderen

Vaak zijn we geneigd om onszelf met anderen te vergelijken, dus als jouw beste vriendin of iemand in jouw omgeving superslank is dan voel jij je misschien onzeker en zou je willen dat jij ook zo slank was en voel jij ineens een drive om nu echt te gaan afvallen. Alleen hierdoor zoek jij dus eigenlijk het voorbeeld of goedkeuring van buitenaf en vertel jij jezelf dat je op dit moment niet goed bent zoals je bent. Stop daar onmiddellijk mee. Want jij weet niet hoe deze persoon zich van binnen voelt en daar gaat het niet om. Het gaat om jou.

Check bij jezelf in hoe jij je voelt. Wat doet het met jou? Wat zit er onder die jaloezie? Dat is weer het gevoel van afwijzing, het niet goed genoeg zijn en daar mag je wat mee. Dus echt voelen wat het met je doet en van daaruit loslaten. 

Wat hier goed bij kan helpen is mijn meditatie die ondersteunt bij het afvallen zeker iets voor jou, deze meditatie helpt je om te voelen en leert je ook om te voelen. Want we zeggen het zo makkelijk: dichtbij je gevoel blijven, wat zegt je gevoel etc. Maar heel veel mensen weten niet eens hoe het is om te voelen, misschien hoor jij daar ook wel bij.

Dan is mijn advies zeker om deze meditatie aan te schaffen. 

 

 Tip 3: kom in beweging en het afvallen gaat vanzelf

En dit hoeft niet meteen 5 dagen in de week te zijn waarin jij jezelf afbeult in de sportschool. Een fijne wandeling in de natuur is al genoeg en het mooie is dat tijdens deze wandeling je ook meer in contact bent met jouw lichaam waardoor je als vanzelf pijnstukken kan loslaten of opruimen zonder dat je er verder iets voor hoeft te doen. 

Een mooie extra oefening is om bewust je voeten in de grond te zetten, te voelen hoe je benen bewegen, te voelen hoe je lijf beweegt en ook tegen jezelf zeggen hoe blij en trots je bent op jouw mooie lichaam die nu zo lekker aan het lopen is. Herhaal dit een paar keer tijdens de wandeling.

  En stel jezelf de vraag: Wat helpt mij om het lichaam te krijgen dat ik wil?

  En je hoeft niet te kijken naar hoe anderen het doen, wat past bij jou?

   

  Dank je wel dat je mijn blog hebt gelezen, ik hoop dat je wat aan bovenstaande tips hebt. Als deze andere kijk op afvallen wat voor jou is zou ik je zeker aanraden om je aan te melden voor mijn facebookgroep 2023: een mooie weg naar zelfliefde en het volledig omarmen van jou waar we met gelijkgestemde zitten waardoor je het gevoel krijgt dat je er niet alleen voor staat. 

   

  Stel je vraag in de reacties of laat mij weten of je wat aan deze tips hebt en of ik je hiermee hebt kunnen helpen. Ik geloof dat je ook gewoon anoniem een berichtje achter kan laten.

   

   liefs Janneke