Tijd en ruimte voor jezelf.

Ik geloof niet in genezing of healing in 1 x. Sommige dingen die er in ons leven of in vorig levens gebeurd zijn en misschien wat nu nog/weer speelt zijn soms te pijnlijk om het echt puur en rauw aan te kunnen gaan. Gun jezelf deze tijd en ruimte.

Kiezen voor jezelf.

Om echt voor jezelf te kiezen keer op keer zullen er zoveel pijnstukken voorbij komen. Die je misschien niet wil voelen. We zijn zo gewend om emoties weg te stoppen dat we voor oplossing of afleiding zoeken als er weer wat opkomt (ik doe dit zelf ook, herkenbaar). Het is een proces. We hebben vroeger snel geleerd dat emoties er niet mochten zijn en we vooral heel braaf en moesten zijn zoals de rest. We mochten eigenlijk niet onszelf zijn, vaak werd dat afgestraft. Dus waarom zou het nu makkelijk zijn om je emoties te laten zien, ze zelf te voelen zonder ervoor weg te willen lopen?

Een pittig proces, maar zo nodig.

Het is ook echt een pittig proces. Maar voor mij nu echt de enige manier. Om te ZIJN en te leven zoals ik dat wil, wat ook betekent dat ik veel emoties toelaat. Dat ik niet meer schrijf wat jij wil horen of waarvan ik denk dat ik er door gewaardeerd wordt, of omdat ik weet hoe het hoort. Maar over processen. Over de echtheid, over wat er echt speelt in mij. En misschien ook wel in jou. Herkenning, verbinding, verdriet, emoties, in afwachting, vertrouwen zijn de woorden die bij mij spelen.

Vertrouw op jou.

Vroeger hoorden ik vaak over een terugval of dat het WEER niet goed gaat of bla bla. Maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat erom dat er nu gewoon emoties, trauma of verdriet naar boven komt wat gevoeld en geheeld mag worden. Je bent echt sterker dan je denkt.Je zult altijd geliefd zijn en je zal altijd geholpen en ondersteund worden. Ook al voelt het soms eenzaam en voel je je misschien raar en weet je niet meer waar je het zoeken moet. Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf. Van alle adviezen van iedereen raak je alleen maar in de war

Want andermans pad is niet jouw pad.

We hoeven het niet voor een ander op te lossen

Vroeger was ik snel geneigd om naar een oplossing te zoeken of wilde ik helpen. Nu luister ik en hoef niet perse te antwoorden. De antwoorden zit alleen in de persoon zelf. Laat het er maar zijn.
Het is niet aan mij en ik hoef jou geen oplossing te geven. Door je emoties te voelen komt er vanzelf meer ruimte voor inzicht. Ik kan er wel door geëmotioneerd raken omdat het een gevoel van herkenning geeft en dat durf ik te voelen, meestal. Soms ook niet. Als ik het wil oplossen betekent het eigenlijk dat ik mijn eigen pijn niet durf te voelen.
Het is al een proces. Laten we elkaar de ruimte geven om onszelf te zijn. Niet meer oplossen, niet meer denken te weten dat wij het beter weten voor een ander. Want ieder heeft zijn eigen pad. Laat je maar raken, ben maar gewoon, waar dan ook, met wie dan ook.
Liefs Janneke

Was deze blog inspirerend voor je? 

Deze week zet ik een mooi e-book online, stuur mij een mailtje als je deze wil ontvangen. Dan stuur ik je een linkje zodra hij af is. 

Inleiding guide:

Welkom in deze inspirerende guide die je dichter bij jezelf brengt, In deze
guide vind je inspiratie, opdrachtjes, oefeningen die je kan inzetten om jezelf
beter te leren kennen, om de liefde in jezelf (weer) te voelen. Om te weten dat
jij al helemaal goed bent zoals je bent.
Door deze guide kan je dat in de rust ook weer helemaal zelf ervaren. In
zachtheid en liefde waarbij ook jouw shadow er helemaal mag zijn.
Wees maar lekker jezelf.

Ik verkoop deze voor 15 euro exclusief btw en ik heb hem gemaakt vanuit eigen ervaring en als Holistisch therapeut. Ik gun het elke vrouw om vanuit rust en zelfliefde te leven. Trots zijn op zichzelf en weten dat ze al goed genoeg zijn.

Behandeling op de praktijk of online.

Wil je liever door mij een reiki of holistische behandeling bij mij op de praktijk? Klik hier voor mijn aanbod. 

Ook kan je kiezen voor  online coaching of een reiki behandeling op afstand. Klik hier voor het aanbod.