Tijd en ruimte voor jezelf.

Wanneer je een depressie of een burn-out hebt wil je hier misschien zo snel mogelijk vanaf, zo snel mogelijk weer jezelf zijn en zo snel mogelijk weer aan het werk. Of de persoon weer zijn die je ooit was. Alleen je hebt deze burn-out of depressie niet zomaar gekregen.  Sommige dingen die er in ons leven of in vorig levens gebeurd zijn en misschien wat nu nog/weer speelt zijn soms te pijnlijk om het echt puur en rauw aan te kunnen gaan. Gun jezelf hier de tijd en ruimte voor. We zijn soms teveel bezig met hoe we overkomen of het gevoel dat we falen of niet goed genoeg zijn als we even uitgeschakeld zijn. Alleen dit is juist een mooie kans om echt aan jezelf te werken en misschien wel om jezelf opnieuw te leren kennen. 

Kiezen voor jezelf.

Om echt voor jezelf te kiezen keer op keer zullen er zoveel pijnstukken voorbij komen. Die je misschien niet wil voelen. We zijn zo gewend om emoties weg te stoppen dat we voor oplossing of afleiding zoeken als er weer wat opkomt.Het is een proces. We hebben vroeger snel geleerd dat emoties er niet mochten zijn en we vooral heel braaf en moesten zijn zoals de rest. We mochten eigenlijk niet onszelf zijn, vaak werd dat afgestraft. Dus waarom zou het nu makkelijk zijn om je emoties te laten zien, ze zelf te voelen zonder ervoor weg te willen lopen? Het innerlijke kind in ons wordt geraakt en we willen graag lief en aardig gevonden worden. Maar vooral het gevoel hebben dat we goed genoeg zijn, dat anderen vinden dat we leuk zijn, aardig zijn, sterk genoeg zijn enzovoorts. Meer over je innerlijke kind lees je in deze blog

Een pittig proces, weet dat je sterk genoeg bent om voor jezelf te kiezen♥

Het is ook echt een pittig proces. Maar voor mij nu echt de enige manier. Om te ZIJN en te leven zoals jij  dat wil, wat ook betekent dat je emoties toe mag laten. Hoe je dat doet lees je onder andere in deze guide: Guide voor meer rust en ontspannen

Je bent sterk genoeg, dat heb je al bewezen. Gewoon omdat je hier nu wel mooi staat, omdat je er nog bent, omdat jij er bent. Hoe je ook over jezelf denkt, hoe je jezelf ook veroordeeld. Je gaat leren dat dit ook maar gedachten, onzekerheid en verwachtingen zijn die niks te maken hebben met wie jij in het echt bent. Als jij in je kracht staat. En die kracht is er al. Je mag hem alleen zelf voelen, daar de tijd voor nemen. Meer hierover vind je in deze GUIDE

Vertrouw op jou.

Soms balen we dat we ons weer niet goed voelen of zijn we bang voor een terugval, om weer in een depressie of een burn-out te raken. Maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat erom dat er nu gewoon emoties, trauma of verdriet naar boven komt wat gevoeld en geheeld mag worden. Je bent echt sterker dan je denkt.

Je zult altijd geliefd zijn en je zal altijd geholpen en ondersteund worden. Ook al voelt het soms eenzaam en voel je je misschien raar, weet je niet meer waar je het zoeken moet. Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf. En geef jezelf de ruimte om te voelen, durf jij echt te voelen? Hier een mooie blog daarover: Spreek jij makkelijk over je gevoelens?

En blijf zo dicht mogelijk bij jezelf. Je hoeft niet aan andersmans verwachtingen te voldoen♥

Want andermans pad is niet jouw pad.

Was deze blog inspirerend voor je?

Dan nodig ik je met liefde uit om mijn guide voor meer rust en ontspanning aan te schaffen. Deze is heel fijn voor als je momenteel  een burn-out of depressie ervaart. 

Inleiding guide:

Welkom in deze inspirerende guide die je dichter bij jezelf brengt, In deze
guide vind je inspiratie, opdrachtjes, oefeningen die je kan inzetten om jezelf
beter te leren kennen, om de liefde in jezelf (weer) te voelen. Om te weten dat
jij al helemaal goed bent zoals je bent.
Door deze guide kan je dat in de rust ook weer helemaal zelf ervaren. In
zachtheid en liefde waarbij ook jouw shadow er helemaal mag zijn.
Wees maar lekker jezelf.

De guide is 17-, excl en wordt via een pdf bestand meteen naar je toegemaild. Hierdoor kan je hem downloaden en kan je hem er altijd weer bijpakken als je wilt. 

 

 

Wil je meer inspiratie? lees hier mijn andere blogs.

Voel je vrij om een reactie achter te laten na het lezen van deze blog en mocht je persoonlijk contact met mij willen dan kan dat via: jannekebulens@ruimteenrust.com of klik hieronder voor mijn aanbod: 

Liefs Janneke