Spreek jij makkelijk over je echte gevoelens?
Huilen en je kwetsbaar opstellen is geen zwakte, het breekt open, maakt dingen bespreekbaar.
De dieperliggende oorzaak van waarom je het zwak vind is mooi en interessant om te onderzoeken ❤️
Vaak weten we het wel, maar neemt het leven ons weer over, gaan we door met de dagelijkse dingen.
Het echt durven voelen is wat anders.
En daarom hebben we meningen, gedachten, oordelen over van alles ❤️
Eigenlijk is dat het vluchten voor de echte pijn. Het lijkt of je stevig staat als je een mening hebt of telkens uitspreekt wat je vindt of over een trauma blijft herhalen.
Of doen alsof je het goed voor elkaar hebt , maar ondertussen wakker ligt van de stress ❤️
Je denkt: als ik daaraan voldoe, dan gaat het geweldig. Dat lijkt dan zo. Je bent dan eigenlijk de schijn aan het ophouden….
Maar zolang je blijft hangen in de schone schijn of misschien wel de depressie, negatieve gedachten enzovoorts en jezelf, en jouw leven alleen maar aan het vergelijken bent met de maatschappij, met de buitenwereld. Zul je de echte kracht, joy, blijdschap, geluk niet voelen.
Soms wel voor eventjes. Als er iets leuks in je leven gebeurt. Maar als er dan iets gebeurt wat niet leuk is ben je van slag en komen de negatieve gedachten weer om de hoek kijken ❤️
De verbinding met anderen zal bestaan uit verwachtingen, willen dat de ander jou leuk, lief, sterk en aardig vindt. Je wil niet falen of dat mensen denken dat je zwak bent of het niet aankan enzovoorts.
Maar wie ben jij echt? Wat doe jij echt? Met welke reden doe jij wat je doet?
Durf jij dat aan om dat te onderzoeken en die vragen aan jezelf te stellen. Of maak jij het jezelf het liefst “gemakkelijk” en leef jij je leven zoals die is.
Eerlijk is eerlijk, zo makkelijk is dat niet. Het kan best een strijd zijn. Maar de gedachten aan echt jezelf zijn en eerlijk te zijn naar jezelf lijkt soms de moeilijkste weg. Is het misschien ook wel….. Maar na de onrust komt de rust… dat is een gegeven. En steeds langer, omdat jij je onrust, verdriet en pijnen en jouw gedragingen die daaruit voortkomen bent aangegaan.
Volledige verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er gebeurt en gebeurt is in jouw leven. Wat niet betekent dat het jouw verantwoordelijkheid was. Maar wel de pijnen en de zooi die je eraan over hebt gehouden is nu aan jou om aan te gaan. Hierdoor komt er steeds meer lucht en ruimte voor jou ❤️
Stoppen met het geluk buiten jezelf te zoeken, maar werken aan het geluk in jou. Maar dit gaat dan vanuit je hart en rust. In plaats van zorgen, stress en het gevoel van niet goed genoeg zijn.
Als deze tekst jou raakt en herkenbaar is voor jou ben je welkom bij mij voor een holistische sessie. Met aansluitend een energie behandeling of massage.
In een veilige sessie waarin jij jou gevoelens en pijnen mag delen. Hier gaan we dan op een zachte manier mee aan de slag. Zodat jij deze ballast niet constant hoeft mee te dragen en keuzes kan maken vanuit Ruimte en Rust.
Liefs Janneke