Deze blog gaat over zelfzorg en waarom lichamelijke gezondheid hierin een grote rol speelt. 

Ook lees je hier waarom ik dit belangrijk vind en wat voor mij een mooie wake up call was. Deze blog is een begin van mijn eigen reis naar helemaal gezond en in balans. 

Als Holitisch therapeut hoop ik jou hier ook in de kunnen ondersteunen wanneer jij je in mijn verhaal herkent. Of iets vergelijkbaars. 

In mijn praktijk als holistisch therapeut heb ik me jarenlang gericht op het energetische, het innerlijke kind, en de spirituele dimensie van gezondheid.

Ik geloofde dat veel, zo niet alles, kon worden genezen door energie, intentie en innerlijk werk.

Het fysieke lichaam bleef daarbij vaak op de achtergrond.

Totdat ik zelf werd geconfronteerd met de harde realiteit: een lage hemoglobine (HB) waarde die medische zorg vereiste.

Dit was een wake-up call voor mij. Ik had het lichamelijke aspect van mijn gezondheid jarenlang genegeerd, ervan overtuigd dat mijn focus op het energetische alles zou oplossen.

Mijn overtuigingen over zelfgenezing waren sterk, maar ik realiseerde me dat ik een zorgmijder was geworden, voortkomend uit trauma en een diepe angst voor medische interventies.

Maar nu weet ik: het is niet óf het lichamelijke, óf het energetische. Het is beide.

Het belang van lichamelijke gezondheid

Wat ik nu begrijp, is dat het lichaam onze tempel is. Het is het huis waarin onze ziel, ons energieveld en onze emoties samenkomen.

En zoals elk huis onderhoud nodig heeft, vraagt ons lichaam ook om aandacht en zorg. Zelfzorg betekent niet alleen meditaties doen of energetisch werk verrichten, maar ook bloed laten prikken, goed eten, bewegen en luisteren naar de signalen van ons lichaam.

Net zoals we zorgen voor onze psyche en spirituele welzijn, moeten we zorg dragen voor onze fysieke gezondheid.

Dit betekent niet dat we onze holistische aanpak opzij moeten zetten, maar dat we deze moeten aanvullen met praktische, medische zorg. En natuurlijk ook andersom. Want ik geloof wel dat we verder moeten kijken naar de klacht. Waar komt deze klacht vandaan? 

En dat is vaak niet alleen lichamelijk, waardoor je ook mag kijken naar hoe je mentale en energetische gezondheid zich met elkaar verenigd. 

Het holistische pad naar gezondheid

Wat ik nu wil delen, en wat ik ook graag wil uitdragen naar iedereen die worstelt met vergelijkbare gevoelens of ervaringen, is dat holistische gezondheid een samenspel is van lichaam, geest en ziel. Het gaat om balans.

Ja, we moeten onze energie helen en werken met ons innerlijke kind, maar we mogen ook het belang van goede voeding, beweging en medische checks zoals bloedonderzoek niet negeren.

Het is oké om hulp te zoeken in de medische wereld als dat nodig is. Sterker nog, door zowel energetisch als fysiek voor jezelf te zorgen, creëer je een steviger fundament voor je algehele welzijn.

Holistisch therapeut, emoties, trauma, rouw, verdriet, stress, burnout, onzekerheid, schaatmte, schuld

Hoe ik jou kan helpen

Als holistisch therapeut wil ik mensen begeleiden die dezelfde blokkades ervaren als ik. Misschien heb jij ook een verleden waarin je de medische wereld hebt vermeden, of ben je op zoek naar een manier om je fysieke gezondheid te integreren in je spirituele praktijk. In mijn praktijk werk ik met een gecombineerde benadering van energiehealing, innerlijk kind-werk én praktische zorg voor je lichaam.

Daarnaast bied ik een ‘Do It Yourself’-cursus aan die je helpt om zelf de controle over je gezondheid terug te nemen, zowel op fysiek, energetisch als mentaal niveau. In deze cursus leer je technieken en inzichten die je ondersteunen op jouw weg naar een holistisch gezond leven.

Conclusie

Zelfzorg draait om meer dan één aspect van ons bestaan; het is de harmonieuze verbinding tussen lichaam, geest, energie en ziel. Mijn eigen ervaring heeft me doen inzien hoe essentieel het is om aandacht te geven aan zowel ons fysieke welzijn als aan ons mentale, emotionele en spirituele gezondheid.

Als holistisch therapeut geloof ik sterk in de kracht van zelfliefde, acceptatie, mentale balans en spiritualiteit. Vaak liggen de oorzaken van lichamelijke klachten op een dieper mentaal of energetisch niveau.

Hoewel veel klachten op holistische wijze kunnen worden behandeld door naar de kern te gaan van het probleem, kan medische zorg, zoals bloedonderzoek en medicatie, soms ook een belangrijke rol spelen.

Het gevaar van een puur medische benadering is echter dat de onderliggende oorzaak vaak onopgemerkt blijft, waardoor je symptomen behandelt zonder de bron aan te pakken.

Daarom geloof ik in een gebalanceerde aanpak: overleg met je arts, zorg dat je lichaam de medische aandacht krijgt die het nodig heeft, maar vergeet niet dat veel klachten een diepere oorzaak hebben die om mentale of energetische heling vragen.

Het is aan ons om bewust en met compassie naar ons hele wezen te kijken en de keuzes te maken die ons op alle niveaus ondersteunen.

Loop jij ook langer met klachten rond, maar vind je het spannend of eng om je te laten onderzoeken. Mijn advies: Ga wel, zodat er dingen duidelijk worden en je weet wat er aan de hand is , of dingen kan uitsluiten.

Wil je daarnaast ondersteuning van mij zodat we  klachten op holistische wijze kunnen onderzoeken en behandelen dan ben je van harte welkom voor een consult. Mail even naar: jannekebulens@ruimteenrust.com

Ook kan jij je aanmelden voor mijn online cursus die je helemaal zelf en thuis kan doen zodat je meer bewust wordt van je holistische gezondheid:

 

♥Herstel je balans en omarm zelfliefde met mijn cursus ‘Holistisch Gezond Zijn’♥

Deze cursus biedt je de tools om je fysieke, mentale en energetische welzijn te versterken. Door middel van holistische therapie leer je jezelf beter kennen en de dieperliggende oorzaken van je klachten aan te pakken. Stap uit de vicieuze cirkel van stress en onbalans en ontdek hoe je weer in harmonie kunt komen. Samen verkennen we technieken die jou helpen om een gezonde levensstijl te creëren die bij jou past. Laat jezelf bloeien en vind de kracht in jezelf om je leven te transformeren. Meld je nu aan en start jouw reis naar holistische gezondheid!

Ik ben hier voor jou, om jou te ondersteunen in jouw proces. 

Liefs Janneke