Wat is een holistisch rouwcoach?

Tijdens het rouwproces gebeurt er van alles met je

Naast het intense verdriet dat je hebt om je kindje, spelen er ook gedachten, gevoelens, emoties, dingen die je van huis uit hebt meegekregen. Overtuigingen, zingegeving, lichamelijke gezondheid een rol in jouw rouwproces. Het is niet alleen het overlijden van jou kindje waar je nu mee te maken hebt. 

Maar ook: Wat ben ik van huis uit gewend? Mocht ik over mijn gevoelens praten. Werd boosheid, verdriet toegestaan of mocht ik dat niet laten zien? De link die hierin ligt, is dat het dan nu waarschijnlijk ook moeilijk is om over je gevoelens te praten. Of om het te delen met je partner. Want misschien vind je het moeilijk om hem pijn te doen of hem verdrietig te maken. Dit is allemaal mooi om te onderzoeken en naar boven te laten komen in de therapie/coaching. Zodat alle emoties de ruimte krijgen er te zijn. Zowel voor jou als je partner. 

Werd jij vroeger getroost als je verdrietig was, of moest jij gewoon doorgaan? 

Door hier ook naar te kijken, te voelen en te ervaren, ontstaat er een diepere heling. Voor jou en je partner. 

Omdat jullie allebei het verlies van jullie kindje hebben meegemaakt. En daarbij allebei een jeugd met opvoeding en ervaringen hebben gehad. Kan het zijn dat jullie anders met dingen omgaan. Elkaar af en toe niet begrijpen en misschien wel boos op elkaar worden of elkaar wegduwen. Door samen te onderzoeken waar de gevoelens en het gedrag naar elkaar toe vandaan komt ontstaat er ruimte en weer een opening voor beide. Vaak is het simpeler dan het nu lijkt. 

Meer begrip voor elkaar en je kan je meer openstellen naar elkaar toe.

Door te voelen en ervaren wat jij op dit moment voelt. Er niet meer voor weg te lopen en te begrijpen waar het vandaan komt. Kan je ook steeds meer bij jezelf blijven en jouw partner echt horen en zien. Mocht je dit proces alleen doorstaan dan geld eigenlijk hetzelfde. Door te durven voelen ontstaat er ruimte voor de puurheid van het verdriet.

Dan hoef jij je niet meer anders voor te doen omdat jij denkt dat het van je verwacht wordt. 

Dan kan jij tegen andere mensen zeggen waar jij behoefte aan hebt. Dan leer jij je grenzen aan te geven op het werk, gezin, opleiding, familie, vrienden of waar dan ook. En dan zeg je steeds vaker JA tegen jezelf. Dan geef je steeds meer ruimte aan jezelf en jouw rouw. Waarin ook ruimte mag zijn voor het leven, voor jouw leven en hoe jij daar weer je plek in vindt, na het verlies van jouw kindje. 

We gaan weer connecten en verbinden met hoofd en hart. Voelen en uitspreken wat je wil zeggen en geen emoties meer wegstoppen omdat je denkt dat die niet gezien morgen worden. 

Welkom, 

Liefs Janneke

Hoe ik jou kan helpen:

Jij/jullie kunnen terecht in mijn praktijk in Velserbroek. Jij/jullie kunnen instappen in een Holistisch/rouwtraject of losse sessies inboeken. Ook heb ik een mooi online rouwtraject en kunnen we sessies met paarden inboeken.

Mijn volledige aanbod en prijzen vind je hier:

Ik kijk naar je uit, je bent zo welkom.

Ik gun het jullie om samen dit proces te kunnen dragen. Voor jou als je alleen bent om te helen en het rouwproces te ervaren zoals voor jou passend is.

Ik weet wat jij/jullie doormaken. Samen met mijn partner zijn we door ups en downs gegaan. Nu mag ik jou/jullie begleiden in jou/jullie proces.

Welkom,

Liefs Janneke

.

 

Liefde en verdriet ligt heel dicht bij elkaar. Is eigenlijk hetzelfde, daarom vinden we voelen soms zo moeilijk en bedenken we het liever met ons hoofd.